O Treh zimskih botrih

To je akcija oz. projekt, ki so ga tri prijateljice začele decembra 2013 v želji, da bi s pomočjo prijateljev v prazničnih dneh obdarile nekaj pomoči potrebnih otrok.

To jim je uspelo, decembra 2013 so bile več kot navdušene, ko so načrtovale, da bodo z darili osrečile 50 otrok, a je številka z vašo pomočjo narasla na 500 v letu 2013 in vse do 2.856, v letu 2017 ter nekoliko manj v letih 2018 in 2019, otrok iz vse Slovenije. Covid leti 2020 in 2021 sta predstavljali nekoliko večji izziv, saj so obdarovalci vsa darila lahko pošiljali le prek pošte. Zato število padlo na 994 v letu 2020 in 1.419 obdarjenih otrok v letu 2021.

Vsako leto se trudimo, da najdemo na kakršen koli način prezrte otroke in vam, obdarovalcem, olajšamo proces izbire pisem in dostave daril.

Hvala, ker čutite z otroki, ker ste z nami, hvala, ker se imamo!
Trije zimski botri


KAKO POTEKA?

Ker želimo, da vsak otrok dobi točno tisto, kar si je zaželel, obdarovanje poteka tako, da v sodelovanju z enotami Zveze prijateljev mladine Slovenije in drugimi humanitarnimi in dobrodelnimi društvi ter organizacijami pridobimo pisemca otrok iz socialno nespodbudnih okolij. V njih so napisane njihove skrite želje. Pisma uredimo in naložimo na spletno stran, kjer si obdarovalci lahko izberete svojega. Darilo do navedenega roka pripravite, zavijete in dostavite na enega izmed zbirnih in prevzemnih mest oziroma ga k nam ali v kraj otroka pošljete po posti. Veliko otrok, ki ste jim polepšali praznične dni, se svojim obdarovalcem s pisemcem zahvali in tako lahko vsi doživimo radost in veselje obdarovanja.